Ja us ho vaig dir, que no me’n podria estar! Aquestes roses són un “inventillo” que va sortir bé! Els ingredients són aproximats, perquè ho vaig fer tot bastant a “ojímetro”. És la meva segona recepta per a l’Enfogona’t i la presento avui tot i que ja vaig tard perquè ahir vaig tenir la sort que em preparessin un soparet romàntic (fondue, pernil i gambetes…Mmmm!!!) i clar, no vaig poder penjar-la!
INGREDIENTS:
Mig got de llet, uns 500 g de farina de força, 1 dau de llevat fresc, 1 cullaradeta de sal , 4 o 5 cullerades de maduixa triturada, 4 o 5 cullerades de sucre i colorant líquid.
ELABORACIÓ:
Escalfem una mica la llet fins que sigui tèbia, hi desfem el llevat i hi afegim una culleradeta de farina i un pessic de sucre. En un bol, tamisem la farina, hi afegim el sucre i formem un volcà. Quan comenci a espumejar la llet amb el llevat, la incorporem a la farina i comencem a pastar. També hi posem la maduixa triturada i el colorant líquid (vermell, evidentment). Ho pastem tot molt bé fins que la massa no se’ns enganxi a les mans. Si veiem que queda massa enganxosa, podem afegir-hi més farina. Deixem reposar la massa en un lloc càlid fins que dobli en volum. Quan ja hagi llevat, tallem boles de pasta, en fem xurros i els enrotllem. Els tornem a deixar reposar tapadets.
Preescalfem el forn a 180º. Quan estigui calent, hi posem les roses fins que estiguin gairebé cuites del tot. Aleshores, les pintem amb ou batut, les empolvorem amb sucre i les tornem a posar al forn. Quan estiguin rossetes, les traiem i les posem en una reixa a refredar-se.
Aquí vaig fer un “ram” amb totes les roses de casa 😉
I aquí podeu veure-les per dintre!
Fàcil i genial! Un color flpant, m’ha encantat! I si és bo s’haurà de provar… hi posaries xoco per untar? Petonet!
La xoco hi combina de meravella! Ja ho he provat 😉 jejeje
Com molt bé a dit la Marina, “flipant” queda anotada amb el teu permís, doncs al meu fill petit l’encantaran.
Petons
Espero que li agradin, doncs!! Tenen molt de gustet de maduixa… :p Un petonet!
Caram, la massa porta la maduixa incoporada? Quina recepta més original!
Queda amb un color rosat molt bonic i segur que han de ser molt bons.
Sí que ho eren! (sembla que no tingui àvia!) Però la molla m’hauria agradat que quedés més solta, perquè no vaig tenir temps per deixar-les gaire reposant… Un petonet
Retroenllaç: Resum Enfogona’t 1 i proposta Enfogona’t 2 « Quins fogons!