L’altre dia tenia un dinar a casa la Raquel (ex fogonera!), amb la Tamara i l’Albert per desitjar-li un bon viatge, i tenia poc temps per preparar unes postres. Així que vaig agafar la idea del pastís a la tassa i vaig fer aquest pa de pessic de xocolata i plàtan al microones. Queda molt bo!!! I ideal per acompanyar amb gelat o alguna cosa líquida, perquè no és d’aquells pastissos lleugers que passen tranquil·lament…
INGREDIENTS:
1 got d’oli, 1 got de llet, 1 got de sucre, 2 gots de farina, 1 sobre de llevat, 1 got de cacau en pols, 4 ous grans XL, gotes de xocolata i 2 plàtans.
ELABORACIÓ:
És fàcil fer aquest pastís! Només cal barrejar tots els ingredients menys les gotes i els plàtans amb una batedora de varetes, si en tenim, fins que no quedin grumolls. Hi afegim les gotes i el plàtan tallat a trossets i ho posem al motlle. Seguidament, posem el pastís al microones uns 10 minuts a potència màxima. Si quan acabi veieu que encara no està del tot cuit pel centre, poseu-lo uns minuts més fins que estigui fet. Deixeu-lo reposar dintre del microones parat uns 10 minutets més, desemmotlleu-lo i espolseu sucre glacé per sobre.
I aquí les tres maries, la Raquel, la Tamara i jo, fent un brindis pel viatge!
De mort! Que no pels morts… això ho he de provar!! No hi ha perill que el microones exploti amb 10 minuts de cocció?? Seguiré totes les teves instruccions al peu de la lletra. Que guapes sou!! Petonet
En teoria no explota! Com a mínim el meu… Prova-ho a veure si el teu explota o no 😉 Un petonet, guapa. I gràcies!
Amb una bola de gelat de vainilla ha de ser sensacional!!!
El temps del microones depèn molt de la mida del pastís, si el fas en un motlle sencer o en individuals… Posar poc temps i després anar afegint minuts és una bona manera de controlar la cocció 😉
La veritat és que el gelat sí que hi enganxa a la perfecció! I això del temps… jo vaig anar fent de 2 en 2 minuts fins que ho vaig tenir. Sí que el motlle hi té molt a veure i també la potència del micro, però al final segur que acaba quedant perfecte! És molt fàcil 😉
Quin cacau en pols vas fer servir??? un qualsevol?? I per quantes persones surt??
Surt un pastís força gran. Jo vaig agafar un motlle rodonet d’aquells baixos i va pujar bastant, tot dependrà del motlle que utilitzis, però en surt bastant! El cacau, jo vaig utilitzar cacau en pols pur (valor en té un de bonet). Si no vols que et quedi tant fort, pots utilitzar colacao, però no tindrà aquell gustet tan bo de xocolata negra 😉 Un petonet, guapa!