La setmana passada, vam fer com a producte les faves. La meva recepta, pels qui vau escoltar el programa, ja vau veure que no era ben bé una recepta, de fet eren faves crues amb pernil. La Marina, però, com que és una gran fan de les faves (cuites) va explicar-nos aquesta recepta tan bona. La podeu consultar al seu blog Tapa’t de tapes.
INGREDIENTS:
200 g de faves desgranades o per a desgranar (depèn del temps que tingueu per fer-ho)
2 branques de menta fresca
1 llom de bacallà dessalat
Tomàquets secs italians confitats amb oli
Sal i oli verge extra en cru
ELABORACIÓ:
Per preparar aquest plat caldrà que primer confiteu el bacallà. Un cop el tinguem confitat i atemperat li traurem la pell, l’esquinçarem i el reservarem. Després, bulliu les faves durant uns 10-15 minuts, en funció de si són més o menys pelludes. Ho bullirem amb la menta, perquè així ja vagi agafant l’aroma. Després les escorrerem i les reservarem a part. Seguidament, agafarem el tomàquet sec que tenim confitant-se amb oli des del dia anterior i el triturarem amb la batedora, fins que quedi una salsa força fina. No caldrà que hi afegim sal perquè els tomàquets ja tenen un gust molt potent.
I ara ja és moment de muntar el plat. Barregem les faves i el bacallà esquinçat en un bol i ho posem al fons del plat. Hi donem un cop de microones per recuperar l’escalfor que haguem perdut mentre reposaven els ingredients. Per damunt hi esquitxem la salsa de tomàquets secs confitats. Ho reguem amb una mica d’oli verge extra en cru i… ja el tindrem a punt per menjar! Ben calentó!
ole ole! Avui me l’he menjat amb tupper. Ha quedat bo, val a dir-ho… 😉 Gràcies guapaª
jeje de res! Demà penjo la meva primera recepta de l’enfogona’t!
Visca! Al final encara en tindrem més de 3… sóc dona de poca fer, jo… 😉
jajajaja!
Ei, i també podeu comptar amb la meva, la propera entrada la penjo a l’enfogona’t 😉
Fantàstic Gemma!
Viscaaaaaa!!!!!!