Bé, ja sabeu que fa dies que no publico res al blog. Només em falten 15 dies per sortir de comptes i no estic per dedicar-me a la cuina… Ho trobo molt a faltar, però!!! A veure si hi puc tornar aviat… Encara que sigui per fer receptes de farinetes! 😉 Bé, avui torno al blog per una molt bona raó: el Gran recapte d’aliments. L’any passat ja vaig participar a la iniciativa dels Blogs contra la fam, que proposa fer receptes fàcils, barates i fetes amb els ingredients que es donen al recapte. Evidentment, el més important és que TOTS donem alguna (o moltes) coses al Gran Recapte que es farà avui dia 30 i demà, dia 1.
La recepta que us proposo és d’aprofitament total. Ahir tenia mig pot petit de cigrons que m’havien sobrat d’una escudella i vaig pensar que havia de fer-ne alguna cosa però que no fos el típic hummus o falafel. Volia fer alguna cosa que, tot i que fos de cigrons, no quedés massa contundent perquè ara em costa més pair que abans! Així que vaig pensar en uns bunyols com els de bacallà però amb cigrons. Flonjos, esponjosos i lleugerets. Ideals per picar o com a segon plat.
INGREDIENTS:
– la meitat d’un pot petit de cigrons ben escorreguts (uns 125 gr.)
– 1 cullerada gran de formatge d’untar
– 2 clares d’ou
– all en pols
– julivert
– farina
– 1 culleradeta de llevat royal
– sal
ELABORACIÓ:
Posem al got de la batedora tots els ingredients excepte la farina i els triturem bé. Quan ja estigui tot ben triturat hi anem afegint farina fins que quedi amb la consistència de la massa dels bunyols. Els fregim amb oli ben calent fins que quedin rossos i els escorrem amb paper de cuina. Podem acompanyar aquests bunyols amb salsa de tomàquet casolana. A mi m’agrada que quedin amb formes estranyes, però els podeu fer més rodonets amb un bon joc de canells 😉
Tenen molta gràcia aquests bunyols, Clareta…! I aquest pirulí que surt cap amunt? Estaven alegres, els cigrons? hi hi hi. Petons
Vaig triar els més divertits! Aquest era boníssim i reflectien com n’eren de trempats! jajaja
mol;t divertits..olga
no sabries com es sala el peix com a conserba…no se si m, explico be, voldria salar tauro com es fa em el bacalla a ctalunya, pero no se el proces..gracies
Gràcies, Olga! Ostres, doncs no ho sé… La veritat és que no sabria com fer-ho, això de salar un peix! Ho sento 🙂