Fa dies que hauria d’haver penjat aquesta recepta, però no he estat gaire fina i no me n’he recordat…. L’altre dia vam parlar de les flors comestibles al programa. La Marina va fer aquesta fantàstica gelea amb la flor més característica de l’abril, la rosa. La veritat és que ha de ser tan fina com aromàtica, exquisida! Si en voleu veure més fotos, podeu entrar al seu blog.
INGREDIENTS:
100 g de flor de roses, 2 llimones i 750 g de sucre.
ELABORACIÓ:
Posem les flors de roses dins d’un bol amb aigua i les deixem en remull durant 24 hores i ho colem. A continuació, omplim en una olla l’aigua i el sucre i ho deixem coure fins que quedi un xarop ben espès. Quan el xarop faci bombolles grosses, hi tirem l’aigua on les roses han estat en remull i el suc de llimona colat. Ho deixeu coure durant 15 minuts. Tot seguit, retirem l’escuma que s’hagi format a la part superior i posem la gelea en pots petits, procurant sempre omplir-los fins a la màxima capacitat. Després, tapem els pots i els deixem refredar cap per avall per fer el buit. Podem guarnir la gelea de roses amb unes fulles de rosa i col·olcar-la damunt d’un rulo de cabra.
Imagino que amb flor de taronger també es deu poder fer, oi?
Estic segura que es deu poder fer amb qualsevol flor! De fet, he vist a algun lloc que es venia la gelea de violetes. Boníssim!!!
Amb flor de taronger també, i tant! Ara, el toc de roses és fantàstc amb formatge de cabra, t’ho asseguro! Amb formatge blau també, perquè aquesta gelea té un gust més intens que el de tarongina. Petonet!