L’altre dia, després de fer l’strudel em va sobrar una pila de pasta filo que si no utilitzava ràpidament se’m faria malbé. Així que, aprofitant que el forn estava calent, vaig fer uns pastissets del tipus baklava. És probable que la recepta d’aquestes pastes marroquines no tingui res a veure amb la que jo vaig fer, però el gust ho recordava molt!
INGREDIENTS:
Pasta filo, mel, ametlles tallades en cubets, aigua de roses, aigua de flor de taronger i mantega fosa.
ELABORACIÓ:
Distribuim les ametlles (també podrien ser festucs) en dos bols. En un dels bols les barregem amb aigua de roses i a l’altre amb aigua de flor de taronger. Pintem una làmina de pasta filo amb mantega. Escampem les ametlles d’un dels bols damunt de la pasta filo, hi posem un rajolí de mel i ho enrotllem. Fem el mateix amb una altra làmina i les ametlles de l’altre bol. Pintem per fora els “rotllets” de pasta filo amb mantega fosa i els tallem. Els posem al forn a uns 180º fins que estiguin dauradets. Quan surtin, els “banyem” amb un almívar fet amb aigua i mel.
Bones, boníssimes! Jo també en faig amb fruits secs, però hi afegeixo mel, a més de l’almívar. T’han quedat molt cuquetones!!! No te’n queden…? 😛
ja no… van volar! 😉
Realment són uns dolços boníssims i els teus fan molt bona pinta! Avui al bloc d’ESfruita et proposem unes postres que lligarien a la perfecció amb el plat que ens proposes, un gelat de pinya.
http://www.esfruita.com/assessorem/gelat-de-pinya
Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: http://www.esfruita.com
També et volíem informar de què si cliques “m’agrada” a la pàgina de Facebook d’ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d’Oli de Pau.
Gràcies, ESfruita! Ho tindrem en compte! Petons
Sóc fan de la pasta fil·lo, de manera que aquests pastissets baklava m’encantarien… l’any passat a Kalymnos en vam menjar una pila, allà els aromatitzaven amb canyella i eren deliciosos.
La veritat és que quan està ben condimentada és fantàstica! Amb canyella sí que havien de ser… mmmmmm!!!!
Quina pinta fan els psatissets, m’encanta la baklava.
Un petonet
Gràcies! La veritat és que estaven molt bons, tot i que no estem gaire acostumats al gust de les essències (de rosa i de taronger). El meu company deia que tenien gust de polvos de talc… jejejeje Petons!
Les baclaves són la dieta anti-bikini ! Però són tan bones que a mi em reconcilien amb l’existència. A Turquia me’n vaig menjar de tota mena, pero les que proposes semblen fàcils de fer i boníssimes! Ai, que tornarem a caure en la temptacio…..
No, dona! Si només en menges una o dues no engreixen! El problema és limitar-se, oi? Un petonet, guapa
BOniisima la pasta filo i bonissim el baklava!!! bon dissabte guapa!!
Gràcies, reina! Un petonet