Per què? Ja el tenim aquí, després de tanta expectació… avui és dilluns i us vam prometre desvetllar una sorpresa. Però cal explicar-ho tot. Quan vam començar el programa Quins fogons de Ràdio Castellar (ja fa sis mesos!) teníem clar que el més important era saber què pensaven, volien i, sobretot, cuinaven els nostres oients i lectors del blog. Per aquesta raó vam crear la secció “La recepta de l’oient” on ens podíeu enviar qualsevol recepta a través del correu electrònic programaquinsfogons@gmail.com, el facebook o el blog. Al principi, rebíem receptes, però últimament el tema estava una mica aturadet, així que ens ho hem hagut de plantejar seriosament. Volíem sentir la vostra veu! Hem pensat i pensat i finalment hem decidit fer-vos una proposta culinària de participació!
Què? La Marina i jo, des dels dos blogs (Tapa’t de tapes i Quins fogons! ), volem proposar-vos un tema mensual relacionat amb festivitats, refranys o tradicions del mes en qüestió. Per exemple aquest primer serà de receptes de o per a Sant Jordi. Típiques, alternatives, clàssiques, modernes, dolces, salades, de professionals, d’aficionats… Podeu enviar-nos les vostres receptes preferides, siguin com siguin. No volíem fer la competència als companys blocaires que ja tenen “reptes” gastronòmics i, per tant, hem basat l’esdeveniment en el mes i no en el producte. Només pretenem conèixer noves receptes o tenir una mica més de feedback amb tots vosaltres. I tant si tenim dues o 100 receptes estarem súper contentes!
Com? Si ens voleu fer arribar una recepta per aquest o qualsevol altre Enfogona’t ens heu d’agregar al facebook (Programa Quins fogons) i linkar la recepta al mur de l’esdeveniment “Enfogona’t”. A l’entrada del vostre blog us demanarem que poseu el link del nostre blog i el logo, així ens coneixerà més gent! Si no teniu blog ens podeu enganxar la vostra recepta directament al mur i si no teniu facebook ens la podeu fer arribar per correu electrònic a programaquinsfogons@gmail.com. I per què hem decidit que ho pengeu al facebook i no aquí com a comentari? Doncs perquè volem que vosaltres mateixos “voteu” les receptes que la gent penja. La que tingui més “m’agrada” l’explicarem al programa de ràdio (i la podreu escoltar en directe, divendres de 14 h a 15 h o bé en diferit, a través del podcast). També la penjarem completa al blog! Sempre penjarem les propostes d’Enfogona’t el primer dilluns de cada mes i podeu enviar-nos receptes fins el tercer dilluns. Si les pengeu més tard no patiu, també us estarem agraïdes per la col·laboració. Tant se val si en sabeu o no, si és una recepta ràpida, barata o elaboradíssima i cara… El que us demanem és la vostra col·laboració per trobar receptes que expliquin això tan català de lligar festes, dates i refranys amb la gastronomia!
PRIMER ENFOGONA’T!
Ara que ja ho sabem tot, comencem! Com ja us hem dit, el primer Enfogona’t serà de receptes de Sant Jordi. Si hi ha alguna recepta molt típica de la vostra zona/poble/casa, que es faci per aquesta festivitat tan important en terres catalanes, estarem molt contentes de rebre-la! També volem reivindicar la figura de Sant Jordi com a dia de l’amor. Per tant qualsevol recepta romàntica que generalment es reserva per Sant Valentí us animem a treure-la del calaix i ensenyar-nos-la. Podeu penjar-les fins el mateix dia de Sant Jordi, el 23 d’abril! Nosaltres ja tenim pensades les nostres receptes, i vosaltres?
Podreu escoltar la recepta més votada aquí. I llegir-la aquí. I, a més, publicarem al blog el llistat de totes les receptes rebudes, que esperem que siguin moltes!!
Gràcies a tots i totes i un petó!!!
Visca! Que ploguin receptes!!!
Viscaaaa! Això esperem!
Guapes!! Quina bona pensada! si realment lo xulo dels blocs (o programes de radio!) és tenir feedback amb els que ens llegeixen (o escolten!). A veure si podem participar amb alguna coseta, encara que anem una mica de cul… jo de moment us acabo de demanar amistat pel facebook! 😉
MOLTA SORT!
Petonets
Sandra
Ja et tenim, Sandra!!! Tranquil·la, qualsevol cosa estarem encantadísssssimes que ens l’enviis! Ja sabem que amb el blog costa tenir temps per tot… Un petonet, guapa
Hola, quina bona pensada! Per poc que pugui, hi participo. El que passa és que amb tanta activitat no dono a l’abast 😉 (entre els de la Recepta del 15, els de Memòries d’una cuinera i ara vosaltres…
Per començar us he demanat amistat al Facebook i us aniré seguint. Una abraçada !
Laura
Ho entenem, ho entenem! Si t’hi animes rebrem contentíssimes les teves receptes que de ben segur que seran estupendes! Un petó, Laura.
Clara
Per cert, quin logo voleu que linkem a la recepta. La vostra capçalera? El de l’enfogona’t ? Si ho deixeu preparat a la barra lateral, a mida petita segur que serà mes fàcil per tots afegir-ho a l’entrada (ja tinc pensat que faré…he he)
no sé com es faaa…. 😦 Sóc tan pèssima amb això de les tecnologies! És el de l’enfogona’t, el que heu de linkar, a veure si te’l puc posar en més petitó i al lateral. Ho intento! Per cert, quina il·lu que puguis participar-hi! 😉
Per cert: quin logo voleu que linquem? La vostra capçalera o el de l’Enfogona’t? Si ho deixeu a punt a mida petitona a la barra lateral segur que es mes fàcil per tothom…. (ja he pensat que faré…he he)
Em sembla genial!
Visca! 😉
Us felicito per la gran idea, hem de recuperar i conservar les nostres tradicions! Per això i perque m’encanta la diada, el meu petit de 10 mesos es diu Jordi. Participaré amb alguna recepta, petons i gràcies per aquesta empenta
Gràcies, Núria! T’ho agrairem molt!!! Un petonet
ON PUC PENJAR LA RECEPTA DE SANT JORDI? NO TROBO EL LLOC..
Retroenllaç: Enfogona’t 4: La hispanitat, receptes d’amor o d’odi a la terra « Quins fogons!