La Cristina ens enviava dues receptes d’aperitius la setmana passada davant de la nostra crida en què demanàvem receptes de Nadal. Els dos aperitius que ens dóna són molt bons i si encara no els heu fet, no ho dubteu! Aquest és el primer, el brie arrebossat amb melmelada de tomàquet. El segon, el penjaré demà per crear expectativa! A la foto que ens ha enviat també hi ha unes piruletes de formatge i uns tomàquets cirerols caramelitzats, que ja en donarem la recepta un dia d’aquests.
Necessitem:
200gr de formatge brie
Clara d’ou
Pa ratllat
200gr de tomàquet madur
200gr de sucre
200gr d’aigua
Herbes aromàtiques
Sal i Oli per fregir
Pelem els tomàquets i els tallem a daus. Els coem juntament amb el sucre, l’aigua, les herbes aromàtiques i la sal. Quan obtenim una textura de melmelada ho deixem refredar i ho guardem. Tallem el brie a daus i els passem per la clara batuda i pel pa ratllat. Els fregim amb oli molt calent. Els traiem l’oli amb paper absorbent i deixem que es refredin mitja hora a la nevera per a que agafin consistència. I ja està! Per emplatar, podem posar la melmelada per sobre, o si no sabem si a tothom li agrada, posar-la a part.
Només em cal dir: Bravo per la Cristina!!! Fa tot molt bona pinta!