El Jordi ens va enviar aquesta fantàstica recepta de crema de pastanaga que fa la seva mare, la Fina. La veritat és que fa una cara espectacular, ja ho podeu veure. Esperem que us agradi molt!
Ingredients
- Mitja ceba
- 1 all mitjà
- 750 g. de pastanagues
- 1 l de brou
- Mitja llimona
- Pebre vermell (picant o dolç)
- 1 branca julivert
- Una tasseta d’arròs
Preparació
En una olla, s’hi posa una mica d’oli. A continuació s’hi tira l’all i la ceba picats. Mentre es van daurant, tallem les pastanagues a rodanxes petites. Una vegada la ceba i l’all s’han daurat, hi aboquem les pastanagues, ho barregem tot i hi tirem el brou.
Quan la pastanaga estigui cuita, retirem l’olla del foc. A continuació hi posem el pebre vermell i el suc de la mitja llimona. Es remena tot i es tritura amb la batedora. És moment de comprovar si hi falta sal -pot ser que el brou que hi hàgim tirat fos comprat, amb la qual cosa no n’hem afegit abans-.
Es torna a posar l’olla al foc i hi afegim l’arròs blanc que hem cuit abans. A l’hora de servir, es prepara un bol amb julivert picat perquè tothom se n’hi pugui posar.
El detallet del pebre vermell (i un punt picant) em sembla fantàstic. Ho provaré!
És donar-li un toc diferent a la crema de sempre, no? Com el tema de la llimona, jo no n’hi havia posat mai…
Ha d’estar deliciosa! I el julivert picadet fa el plat molt bonic!
Petonets!
Anna
Moltes gràcies, Anna! Molt lleugereta, per aquestes festes, oi?
Felicitats per la Fina! Té una pinta exquisida…