Com us vam dir divendres passat al programa, una bona manera d’estalviar és fer-te tu mateix tot el menjar. Vam donar la recepta d’una massa de pizza fàcil de fer, per a principiants i moooolt efectiva! La veritat és que surt boníssima.
Ingredients:
200 gr. aigua
300 gr. farina (millor si és farina de força)
Mitjana culleradeta de sal
1 sobre de llevat sec de pa (o 20 gr. Llevat fresc) no s’hi val el Royal!
15 gr. oli d’oliva verge extra
Elaboració:
Barrejar el llevat amb una mica d’aigua tèbia. Posar en un bol la farina i la sal i formar un volcà. Afegir-hi l’oli i l’aigua amb el llevat i anar barrejant-ho amb la farina mica amb mica. Anar afegint-hi aigua amb cura de no passar-nos fins que veiem que la massa es desenganxa de les parets del bol. Posem farina al marbre i comencem a amassar la massa amb les mans. No patiu, és fàcil i, si no ho feu bé, la propera vegada us sortirà millor, però no pot quedar gaire malament. Quan quedi llisa i elàstica deixem d’amassar i la posem en un bol. Hi ha qui posa oli al bol, a mi m’agrada posar-lo a la massa i després fer el segon amassat també amb oli, enlloc d’amb farina al marbre. Arribat a aquest moment, tapar la massa al bol amb un drap humit o paper film i deixar-la reposar uns 30 minuts o fins que dobli el seu volum. Preescalfar el forn a 200º . Fer-hi un segon amassat amb farina o oli al marbre i estirar-la ben fina. Aquí podem fer dues coses, o la deixem fineta i per tant ja hi posem les coses al damunt, o la fem gruixuda i per tant l’hem de deixar llevar una altra vegada amb un drap al damunt. Després només caldrà posar-hi els ingredients que ens agradin i posar-la al forn!
Suggerència: podem posar espècies com all o ceba en pols, orenga o formatges a la massa per donar un toc molt especial a la pizza.
Noies, on podem comprar la farina de força i el llevat sec de pa o el fresc? és troba fàcilment?
Gràcies!
La farina de força la venen a tot arreu (al mercadona mateix) on tinguin un mínim de varietat de farines i el llevat cada vegada es troba a més llocs. El fresc el trobaràs a la secció de refrigerats dels súpers (mercadona, consum…) i el sec sol estar amb les farines o amb les coses de rebosteria. En aquest enllaç podràs veure una foto del que trobaràs probablement: http://www.google.com/imgres?imgurl=http://fotos.mundorecetas.net/albums/userpics/10267/Levadura_seca_de_pander_a_Maizena.jpg&imgrefurl=http://www.mundorecetas.com/recetas-de-cocina/recetas-postx37803-0-0.html&h=428&w=594&sz=48&tbnid=Y7e79XSQUKX9dM:&tbnh=92&tbnw=127&zoom=1&docid=J5Uf4O-GwoIUcM&hl=ca&sa=X&ei=3mPCTs-hNoTPsgaSnZn9Cw&sqi=2&ved=0CB8Q9QEwAA&dur=1308
Retroenllaç: Dintrepà o pizza enrotllada « Quins fogons!