La setmana passada vam fer un especial de cuina amb nens i vam parlar de les dolces temptacions que molt sovint no són exclusivament per a nens: les llaminadures!!! Aquesta és una fantàstica recepta per fer amb els nens al davant mirant-nos amb aquells ullets de voler començar a menjar. La Marina l’ha fet a casa i diu que queden boníssimes (ella n’hi diu esponges, jo núvols. Vosaltres com en dieu?). Si no volem que quedin amb tant gust de maduixa, podem substituir una mica de la gelatina de maduixa per gelatina neutra. Us animem a fer-les, a veure què en pensen els més petits (o no) de casa!
INGREDIENTS:
200 ml d’aigua
300 g sucre
3 sobres de gelatina Zela de maduixa de 13,3 g cada un
10 g de gelatina neutra
Maizena o sucre glacé per arrebossar
ELABORACIÓ:
Posem a escalfar l’aigua en un cassó. Quan comenci a bullir, hi afegim la gelatina neutra i el sucre. Abaixem el foc i ho deixem coent 5 minuts. A continuació, hi incorporem el sobre de la gelatina de maduixa i ho seguim removent durant 5 minuts més. Anirà agafant certa consistència. Ho deixem refredar fins que estigui mig quallat. Amb una batedora de varetes, muntem la gelatina durant uns minuts fins que quedi una textura com de merenga. Folrem un tupper o un motlle rectangular d’uns 15 per 23 cm amb plàstic transparent. L’empolvorem amb sucre glacé i hi dipositem la gelatina muntada. Ho deixem a temperatura ambient més o menys una hora o fins que creiem que ja ha pres prou. Passat aquest temps, bolquem la gelatina en una taula i amb un ganivet gran i ben esmolat tallem amb decisió unes tires, i després en fem rectangles. Ho arrebossem amb sucre glacé, o si us agraden una mica menys dolços, l’efecte és el mateix si els arrebossem amb Maizena.
Aquí tenim la prova del delicte!
PEr mi núvols de tota la vida, boníssims! Els tinc pendents de fer!
Petons
Sandra
Segur que no te’n penedeixes! Un petó, Sandra
A Sabadell en diem esponges, no sé a Castellar com en dieu 😉
N’he fet algun cop a classe, però tinc pendent fer-les a casa. I a Bubò en feiem de 7 gustos diferents! Són fàcils i super resultones, oi?
7 gustos???? Uau! Ja provarem de fer-les d’altres gelatines, doncs. Un petó, Gemma!
Quina recepta tan bona, sembla súper fàcil de fer, i segur que queda boníssim!!! Els nens segur que estaran encantats
Els nens i els grans! 😉 Un petonet, Sílvia.
A Sabadell i a Castellar en diem esponges, sí! Petonets
Escooolta que jo n’hi dic núvols i sóc de Castellar 😉
He he… però com que aquestes les he fet jo les batejo com esponges! 😉
jajaja! Ole tu!
;-)))))))))))